Search
  • alt-right Buddha

Hvem hater homser?

Updated: Jul 2

Den skeive fotballentusiasten André Sæbø kaster seg inn i debatten med et lite reflektert innlegg i Nettavisen. Norges Fotballforbund har et banner nede på sin hjemmeside som sier «jeg støtter regnbuen», men det er ikke nok for André Sæbø. Det kommer heller ikke klart fram i teksten hva som skal til for at Sæbø blir fornøyd. Man kan dog lese mellom linjene og ikke minst tolke ut fra debattinnleggets overskrift at han mener at det foreligger en systemisk diskriminering mot homoseksuelle. Skal vi begynne å kvotere homser inn i idretten?Sæbø har sikkert ingen intensjon om å ødelegge fotballen for folk, men jeg er redd for at om han får det som han vil så blir det resultatet. Fotballsupporterens «ærekrenkende» nidsanger vil nok kunne komme til å bli forbudt, fordi det ikke «skaper trygge rammer» for lettkrenkede pyser. Dette er helt i tråd med paragraf 185 og i inkluderingens navn selvfølgelig. Du skal få spille fotball, men all moroa rundt det som mannlig kameratskap, drøye sanger og grove vitser – nei, fysj!


Er du en vanlig heteroseksuell mann så skal du ikke få ha noe i fred.Hold politikken unna idretten


Hareide gikk på en smell, hevder Sæbø. «Smellen» han sikter til er at RBK- treneren Åge Hareide rettmessig påpekte det som burde være en selvfølge, at politikk skal holdes unna idretten. Dessverre beklaget Hareide bruken av ordet propaganda. Jeg syns propaganda er et treffende ord i denne sammenhengen. Det handler mye om å styre og kontrollere folks oppfatninger og atferd. Man aktiverer frykt, sinne, skyld og skam. Enten er du med oss eller mot oss etc.


Fotballforbundet bør forholde seg nøytrale til Pride like mye som de bør forholde seg nøytrale til Black Lives Matter. Idrett har den egenskapen at den kan skape bånd på tvers av etniske, kulturelle og politiske skillelinjer. Blander man politikk inn i det så saboterer man nettopp dette.


Man kan ikke tvinge folk til å være opptatt av HBTQ- spørsmål, fotballforbundet er primært opptatt av fotballen og det eneste de kan gjøre er å holde dørene åpne for alle som er interesserte, uavhengig av seksuell legning. Å kreve at de i tillegg skal delta i korstoget mot påstått diskriminering er å forvente for mye.


Tilbake i 2012 konkluderte Henrik Lunde, fagansvarlig inkludering i Norges Fotballforbund at mange av dem som har stått frem (med sin homoseksuelle legning) sier at det har gått helt greit. Det er en stadig større aksept for såkalte «skeive» i samfunnet i dag, også i idretten. — Vi opplever en generell holdningsendring i samfunnet overfor lesbiske og homofile. Det gjelder også innen fotball. Å stå frem i dag er lettere enn det var for 30 år siden. Men forskjellene blant kvinner og menn er der, sa Henrik Lunde.Fotballen er for alle de som har interesse for den


Kvinnehåndballen er et godt eksempel på en idrett der det i dag er få tabuer knyttet til homoseksualitet. Når Homofile, og særlig de av den feminine varianten, er underrepresentert i fotballen så ser det motsatte ut til å være tilfellet i damefotballen. Kan det ha noe med at lesbiske maskuline kvinner har større glede av å delta i fysisk krevende idrettsgrener?


I herrefotballen er det nok en kultur for at menn er menn, eller heteronormativt som det så fint heter i dag. Er ikke homser menn kanskje? Joda, og noen homser har en ganske maskulin fremtoning. Men det er vel en overrepresentasjon av såkalte feminine menn i det homoseksuelle miljøet. Da må man også stille seg spørsmålet om i hvilken grad disse menn – som i forskjellig grad er i kontakt med sin feminine side – har interesse av å delta i visse idrettsgrener.


Det kommer frem i fotballforbundets rapport om homoseksuelle og lesbiske erfaringer i ungdomsfotballen at det ikke bare er laber interesse for fotball blant homoseksuelle unge menn, mange av dem like fremt hater fotball. Da er det ikke rart rekruteringen av homser er lav og det blir åpenbart at en eventuell kvotering vil bli katastrofalt for sporten.Hvem hater homser?


Jevnlig leser vi om unge mennesker som bankes opp (også i Norge) fordi de holder hender med en av samme kjønn, skriver Sæbø.


Det finnes folk i dette land som ikke er like tolerante overfor folk med annen seksuell orientering. Vi må derfor spørre oss om hvem det er som i størst grad utøver vold mot homser. Gammelmedia vil ikke belyse hvem det er i vårt samfunn som er overrepresentert på voldtekststatistikken. Likeledes vil gammelmedia heller ikke belyse hvem det er som mishandler Norges homser. Vi vet godt hvem som er overrepresentert i voldtektstatistikken og kanskje finnes det statistikk på hvem det er som mishandler homser.


Jeg føler meg uansett rimelig trygg på at det finnes en sammenheng mellom disse statistikkene, fordi vi har (i de siste 40 år) aktivt importert folk fra kulturer som særlig forakter kvinner og homoseksuelle.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Hamar